2019, június 16, 5:36:40

A fák gyógyító ereje – Öleld át a fát

611896491ad1_www 3

 

Őseink még tudták, hogy a fáknak gyógyító erejük van. Nem csak szemet gyönyörködtetnek, hanem fotószintézisük révén oxigént termelnek, és pihentető helyül szolgálnak az emberiségnek.

A fák elszívják a negatív gondolatainkat, pozitív energiával töltenek fel. Nagy és gyógyító energiával rendelkeznek, így az igazi feltöltődéshez töltsünk minél több időt a szabad levegőn és zöld környezetben, mely nyugtató hatású színterápiaként is hat testi-lelki-szellemi feltöltődésünkre. A fák ugyanolyan élőlények, mint mi emberek. Épp annyira függünk tőlük, mint ahogy ők tőlünk! A fák jelentik a megnyugtató harmóniát, megszépítik a bolygónkat.

A fagyógyászat egy csodálatos, kellemes módszer. Egy tetszőlegesen kiválasztott fát öleljünk át úgy, hogy közben homlokunk és hasunk a fa törzséhez ér. Bal kezünk felfelé, a jobb kezünk lefelé mutasson. Majd amikor úgy érezzük, forduljunk meg és nyakszirtünk, gerincünk, lábunk érjen a fa törzséhez. Addig töltekezzünk, amíg csak jól esik.

Amikor álmatlanságban szenvedünk, feküdjünk le a fa mellé, tegyük meztelen talpunkat a fa törzséhez. A fa energiájából leginkább nappal töltekezzünk, mivel este az energia a fa gyökerébe süllyed le.

Minden fafajta, más-más területekre hat. A teljesség igénye nélkül nézzünk néhányat:

Bükk: a legerősebb energetizáló hatással bíró fa. Elűzi a depressziót, segíti a pozitív gondolatok áramlását


Cseresznyefa: gátlásokat old, önbizalmat erősít.


Gesztenye: szerelmi bánat elűzője


Fenyő: jó hatású az idegesség ellen


Fűzfa: segíti a gyerekek fizikai és szellemi fejlődését, depressziós tünetet enyhít


Hárs: az érzelmi problémák legjobb orvosa, a lelkierő fája

Kőris: A kőrisfa segít megérteni a sorsunkat, feldolgozni a váratlan eseményeket, és új erőt ad, ha már úgy érezzük, túl sok csapást kaptunk az élettől.


Tölgyfa: a kitartás, erő, győzelem és gazdagság jelképe.

forrás: http://joportal.hu/