2019, június 16, 6:16:31

Mi az a csakra?

chakra-feat4-1024x640-2-compressor

Ebben a cikkben elolvashatod, hogy mi is az a csakra, melyről annyit beszélnek az emebrek. Mit jelent, hogyan működik, mihez hasonlítható a működése, valamint megtudhatod, hogy mik a fő csakrák és hány darab van belőlük.

Ahogyan a fizikai test ellenőrzésében és szabályozásában fontos szerepük van a belső elválasztású mirigyeknek, úgy az energetikai rendszer ellenőrzéséhez és szabályozásához fontosak az energiaközpontok, az ún. csakrák.

A csakra (energia központ) szanszkrit szó, jelentése: „kerék”.
Ez a megnevezés a tisztánlátóktól ered, akik már az ősidőkben képesek voltak az emberi aurát és csakráit mindenféle segédeszköz nélkül is látni. A csakra forog, miáltal úgy néz ki, mint egy mozgó kerék. Olyan, mint amikor egy vízzel teli kádban a vizet egy bottal erősen felkeverjük. A víz örvényt képez, amely valóban hasonlít egy kerékhez, vagy egy örvénylő csatornához. Ezen a csatornán át jut a testünk kozmikus energiához. A csakra az óramutató járásával megegyező irányba forog, amikor a környezetből energiát vesz fel, és ellenkező irányba, ha energiát ad le. Ezek a forgásirányok minden élőlénynél, férfiaknál, nőknél, időseknél és gyermekeknél, és állatoknál azonosak.

Az emberi aura középpontjában egy központi vezeték – szusumna – húzódik, amely a gerincoszlop belsejében, a gerinc vonalát követve, a fej irányában felfelé halad, és a fejtetőn végződik. A csakrákat a szusumná nevű, legfontosabb energia csatorna köti össze. Az emberi erőtérbe egy föld felőli életerő a „kundalini” lép be, felülről pedig a kozmikus égi energia érkezik.

7 fő csakránk van, ezek mellett 18 kisebb csakra segíti életünk mindennapjait a hozzá tartozó 700 a meridiánnal együtt.

Csakrák mérete: átmérő – kb. 15 cm, nyitott vége a testtől kb. 10 cm van.
Mellék csakrák: átmérő –kb. 3,5-4 cm, testtől 2-5 cm-re érzékelhetők.

A testünket körül ölelő energia rendszerünk része a csakrák,
melyek közül a 7 legfontosabb:
1. gyökér csakra,
2. szex csakra,
3. napfonat csakra,
4. szív csakra,
5. torok csakra,
6. harmadik szem csakra,
7. korona csakra.

Az alsó 3 csakra a Földi síkhoz kapcsolódik, míg a felső három a szellemi világhoz. a köztük elhelyezkedő szív csakra pedig összeköti őket.
Sokan keresik szellemi útjukat, de soha sem szabad csak az egyik csakrára fókuszálni. Gyakran okoz problámát, hogy még a szellemi tanítók között is van olyan aki csak a felső csakrák fejlődésére fókuszál,és az alsóbb,fölhöz kapcsolódó csakrák működését mellőzi tanításaiból. Ez a hiba azonban a mi fizikai síkunkon szinte azonnal érzékelhető, mert a “földtől való elrugaszkodás a személy és energia rendszere felborulását okozza.

forrás: http://www.hotdog.hu/